Visie

De Linde is een ambitieuze, toegankelijke openbare basisschool met twee locaties in de stad Oldenzaal. Onze leerlingen groeien op in een kleine stad waarbij ‘noaberschap’ hoog in het vaandel staat. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij onze kinderen opleiden in relatie tot deze omgeving. We willen van hen wereldwijze, toekomstgerichte, samenwerkende burgers maken.  

Leren zien wij als een sociaal ontwerpproces. Dit houdt in dat we samen leven, samen werken en samen leren. Onze school is een mini-maatschappij waarin kinderen veilig kunnen oefenen. De school als mini-maatschappij zorgt ervoor dat kinderen vanuit een betekenisvolle situatie en met een nieuwsgierige houding kennis maken mét en een bijdrage leveren aán onze samenleving. We leren kinderen nieuwe verbanden te leggen tussen bestaande ideeën over de wereld en elkaar.  

Bij ons op school kunnen alle kinderen zich optimaal ontwikkelen. We vinden het een uitdaging om samen te ontdekken wat we leuk vinden en goed kunnen en wat we moeilijk vinden.  
Vanuit veiligheid en een warm welkom leren we dat we fouten mogen maken, dat we door kunnen zetten en trots mogen zijn als we iets nieuws geleerd hebben.