Onze kinderen

Kidsteam

Op onze locaties werken we met een kidsteam. In het kidsteam zitten leerlingen van groep 3 t/m groep 8. Elke groep kiest zijn/haar vertegenwoordiger van de klas die gaat deelnemen in het kidsteam. Het kidsteam heeft de fantastische taak om samen alle leerlingen van school te vertegenwoordigen.

Denk hierbij aan:

  • Het meedenken en advies geven over nieuwe materialen; inrichting van de gezamenlijk ruimten; doel voor de sponsorloop; bestellen van nieuwe leesboeken; organiseren van festiviteiten enz.
  • Ook zal het kidsteam, of een deel ervan, de school vertegenwoordigen bij verschillende activiteiten/evenementen waar alle Oldenzaalse basisscholen aan deel nemen.

Het kidsteam komt ongeveer een keer per maand samen. Tijdens de vergaderingen schenken we ook aandacht aan het socratisch vergaderen waarbij de kinderen leren hoe ze de rol van bijvoorbeeld voorzitter / notulist / gesprekspartner kunnen oefenen.

Het afgelopen schooljaar hebben we al veel leuke opdrachten kunnen oppakken. We deden mee aan het project ‘Oldenzaal 2040’, hebben een milieustraat opgezet en nieuwe materialen en spelen voor het schoolplein gerealiseerd.

Plusklas

Waarom een plusklas?
Begaafde leerlingen hebben veel baat bij de (fysieke!) ontmoeting met gelijkgestemden. Dit maken we mogelijk door uw kind deel te laten nemen aan een verrijkingsgroep/ plusklas.
Peergroeponderwijs is goed voor het ontwikkelen van een positief en realistisch zelfbeeld. Daarnaast is de spiegeling aan ontwikkelingsgelijken en gelijkgestemden belangrijk voor een evenwichtige ontwikkeling op sociaal, emotioneel én cognitief gebied. In de ‘peergroep’ kunnen leerlingen in een veilige omgeving hun eigen grenzen verleggen, op hún niveau samen leren en uitwisselen op basis van gedeelde interesses en eenzelfde manier van denken.

Wat willen we de kinderen leren:

  • Denken over denken: Het bewust denken over de procesvoortgang en het eigen werk en dit beoordelen op effectiviteit. Uit feedback informatie halen voor toekomstig leren en om doelen bij te stellen.
  • Creatief denken: Het flexibel kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden. Associëren, brainstormen en het bedenken van nieuwe originele dingen en originele oplossingen voor problemen.
  • Kritisch denken: Het controleren van veronderstellingen en informatie, het vormen en onderbouwen van een mening en kiezen van de meest geschikte oplossing.
  • Analytisch denken: Het effectief oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken.
  • Zelfsturing: Het zich verantwoordelijk voelen voor het eigen leerproces door doelen te stellen en ook bij tegenslagen doorzetten.
  • Zelfinzicht: Het kennen van de eigen sterke en zwakke kanten. Weten waar de eigen interesses liggen, wat ontwikkelpunten zijn en welke doelen nog bereikt moeten worden.
  • Motivatie: De wil om te weten, te kunnen en te leren. Deze wil kan gebaseerd zijn op eigen behoeften, zelf geformuleerde doelen, beeld over eigen vaardigheden, inclusief ideeën over beloningen en straffen.
  • Samen leren: Samen met anderen de activiteiten richten op een gemeenschappelijk doel en bijdragen aan het bevorderen van een goede onderlinge sfeer. Het gezamenlijke resultaat op de eerste plaats stellen en zich daarvoor zo goed mogelijk inzetten.
  • Communiceren: Duidelijk maken in begrijpelijke taal van meningen en ideeën van zichzelf en anderen, via vragen stellen, luisteren en feedback geven en ontvangen.
  • Ict-vaardigheden: Het toepassen van digitale middelen om informatie te vinden, te evalueren en te gebruiken, waaronder het ontwikkelen van producten.

Online Leeromgeving MOO

Klik op onderstaande button om naar de leeromgeving van MOO te gaan.
We gebruiken deze leeromgeving op school maar kinderen kunnen er ook thuis op inloggen.
De inlogpagina wordt geopend in een nieuw tabblad.

Bibliotheek op School (SchoolWise)

Met de Bibliotheek op School (SchoolWise) slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.
Onder deze alinea staat een button met een link naar de website van de bibliotheek. Leuk en leerzaam om er samen met uw zoon of dochter eens op te kijken en er rond te snuffelen. U kunt inloggen met het nummer dat op het biebpasje van uw kind staat.